Wintersport/skiën in de Vogezen

Wintersporten/skiën  in de Vogezen met B&B  Goutte à Goutte. Heerlijk skiën, snowboarden en tevens langlaufen in de Hoge Vogezen. Wandelen of sneeuwschoenwandelen direct vanuit B&B Goutte à Goutte in de winter. Onze sfeervolle accommodatie biedt  ook in de winter maanden  mogelijkheden voor de wintersport in de Vogezen.

De ski pistes van La Bresse zijn momenteel geopend.

  Wintersport/skiën in de Vogezen wintersport / skiën in de Vogezen

Wintersport/skiën in de Vogezen

Onze B&B is op korte afstand gelegen van de diverse grote skipistes voor skiën, snowboarden en langlaufen in de Vogezen.  Voor wintersport in de Vogezen, zijn er de skigebieden La Bresse en Gérardmer. Met de vele verschillende afdalingen, voor iedereen geschikt. Voor beginnende en gevorderden wintersporters.

Langlaufen of sneeuwwandelen Vogezen

Ook voor langlaufen en sneeuw schoen wandelen zijn we zeer centraal gelegen in de Vogezen. Uiteraard kunt U in de winter ook prima wandelen zonder sneeuwschoenen. De  vele routes zijn allen goed bewegwijzerd. Vele sneeuw wandeltochten kunt u al direct vanuit chambres d’hôtes  Goutte à Goutte in de Vogezen beginnen.

langlaufen in de Vogezen skiën in de Vogezen

Na skiën, langlaufen en sneeuwwandelen….

Na een dag skiën, langlaufen of sneeuwschoenwandelen  is het ’s avonds aangenaam vertoeven in de gastenhuiskamer bij het gezellige haardvuur. U kunt elke avond bij ons aan tafel aanschuiven voor een heerlijk  3 gangen diner. Er is plaats voor het neerzetten van de skimaterialen in de afgesloten schuur.

Verblijf is mogelijk o.b.v. logies -ontbijt, half pension of één van onze arrangementen om zo heerlijk te komen voor de wintersport in de Vogezen.

Wintersport arrangementen

Voor verblijf in de winter maanden hebben we een aantal arrangementen. Deze staan op elke pagina vermeld  Onze Arrangementen. U kunt deze ook per dag verlengen. Bij verblijf o.b.v. een winter arrangement hebben we een beperkt aantal  sneeuwwandelschoenen voor u gratis beschikbaar. Extra is ons weekendje skiën arrangement voor verblijf in de weekenden.

Weekend skiën/ langlaufen of wandelen in de Vogezen

Ons weekendje skiën arrangement . Aankomst  vrijdag middag en genieten van het diner.  Na het ontbijt de volgende ochtend naar de pistes om te skiën, wandelen of langlaufen. ’s Avonds bij het haardvuur de après ski en aanschuiven voor het diner. Zondag na het ontbijt uitchecken. Om nog een hele dag te kunnen genieten op de pistes of te gaan wandelen of langlaufen. Prijs v.a.€ 102,50 per persoon.

Wintersport in de Vogezen

Wintersport en skiën in de Vogezen, de skigebieden in de Vogezen bieden prima ski-mogelijkheden. De  wintersportgebieden in de Vogezen zijn al ruim 50 jaar een prima uitval basis voor een korte of langere skivakantie. Zeer geliefd bij de Nederlandse en Belgische vakantiegangers. Men heeft in de Vogezen een gemoedelijke sfeer en betaalbare ski- faciliteiten. Met mooie pistes door de prachtige natuur.  De sneeuwzekerheid is vrij groot, door de hoogte waarop de pistes zich bevinden (van ca. 900m tot ca. 1400m). Ook de vele sneeuwkanonnen maken het skiën en snowboarden al snel mogelijk.  Echter kunnen wij  u geen sneeuwgarantie geven door de omstandigheden van de klimaatverandering.

Skigebieden en pistes in de Vogezen

skiën/pistes La Bresse Hohneck   wintersport in de Vogezen

Wintersport  in Vogezen vanuit B&B Goutte à Goutte

Skiën kan  in het grootste skigebied van de Vogezen La Bresse (1350 m) op 15 km afstand van ons pension.  Ook is Gérardmer (1100 m) is vanuit  B&B Goutte à Goutte zeer  goed bereikbaar. (20 km).

La Bresse ( Hohneck) is het grootste en bekendste skigebied in de Vogezen.  Er zijn 43 pistes op 220 hectares, 21 skiliften en 280 sneeuwkanonnen.  Op enkele avonden per week is er 7 km. piste verlicht. Door de vele sneeuw kanonnen kan er meestal de gehele winter worden geskied.  Ski materialen kunnen bij de pistes worden gehuurd. Er kan ook zeer goed worden gewandeld met de sneeuw schoenen op de uitgezette routes.  Langlaufen kan ook vanaf dit skigebied. Er is een verbinding naar het langlauf en ski gebied van Lac Lispach  bij La Bresse.

Het skigebied van Gérardmer ( La Mauselaine, Grouvelin) heeft ca.  30 pistes over 40 km. Er zijn ca. 20 liften. Ook zijn er vele sneeuw kanonnen. De pistes zijn hier net weer even anders dan het skigebied van La Bresse.

Het skigebied van Ventron is meer ingesteld op gezinnen met  kinderen. Al kan de volwassen skiër die graag wat rustiger wil skiën er ook prima terecht. Het gebied is iets kleiner, maar heeft mooie afdalingen. In de weekends en tijdens schoolvakanties mogen er geen snowboarders op de pistes van Ventron. Momenteel is Ventron niet geopend door werkzaamheden.

Langlaufen in de Vogezen

De Vogezen is een waar ‘langlaufparadijs’. Er zijn vele verschillende soorten routes te vinden. Voor zowel de beginners als de ervaren langlaufer. Veel sporen ( loipes) van de trajecten lopen in de winter over de routes welke in de zomer door de mountainbikers en wandelaars gebruikt worden. De loipes lopen veelal door de bossen, maar ook over de hooggelegen open vlaktes en de Route de Crêtes om te genieten van de mooie vergezichten.

De langlauf routes zijn in de gebieden aangeduid met bordjes. Er zijn in de nabije omgeving van Goutte à Goutte diverse langlauf gebieden o.a. Lac Lispach, Basse de Feignes, Ventron en  Les Trois Four. Tevens kan er bij de skigebieden van La Bresse/ Hohneck en Gérardmer ook  uitstekend worden gelanglauft. Ook zijn er lessen te volgen.

langlaufen in de Vogezen       langlaufen in de Vogezen

Sneeuwwandelen in de Vogezen

Sneeuwwandelen doet men op sneeuwschoenen of raquettes, die onder uw wandelschoenen worden gebonden. Je zakt daardoor minder weg in de sneeuw, waardoor het wandelen makkelijker gaat en een aparte belevenis is. Er is geen speciale techniek voor nodig, zodat iedereen kan sneeuwwandelen. Ook voor kinderen zijn er  sneeuwschoenen verkrijgbaar.

Sneeuwschoen wandelen kan al direct vanuit B&B Goutte à Goutte. De vele routes zijn voor U beschikbaar. Als U eens wilt proberen hoe fantastisch het is om met de sneeuwschoenen te lopen, dan hebben we in ons pension enkele paren raquettes beschikbaar.

Ook zijn er overal  uitgezette sneeuwwandelroutes, waarbij je bordjes volgt. De routes hebben verschillende lengtes. Alle materiaal voor skiën, snowboarden en langlaufen kan in de directe omgeving of bij de dal en ski stations worden gehuurd.  Sneeuwschoenen of raquettes kunt u ook overal huren.

wintersport in de Vogezen  langlaufen in de Vogezen skiën in La Bresse

https://www.devogezen.nl/wintersport

Share