Fietsen/mountainbiken Vogezen

  

Fietsen/mountainbiken in de Vogezen

Fietsen en mountainbiken in de Vogezen. De omgeving van Cornimont en onze B&B  Goutte à Goutte in de Vogezen is zeer geschikt om te wielrennen, mountainbiken en te fietsen met een elektrische fiets. De vele cols in de Vogezen die qua stijgingspercentage niet onderdoen voor een gemiddelde Alpencol zijn zeer geschikt om te fietsen in de Vogezen. Door onze centrale ligging  kunt u vanuit B&B Goutte à Goutte de Vogezen en de vele cols met uw fiets verkennen en beklimmen.

Ook in juli 2023  was de Tour de France wederom  in de Vogezen. 22 juli was de finish  op  Le Markstein. Daarbij passeerde ze ook onze weg van B&B Goutte à Goutte in de Vogezen. De vele etappes en cols, kunt u vanuit onze B&B komen fietsen. De bekendste finish van de Planche des Belles Filles kunt u vanuit onze chambres d’hôtes als mooie dag etappe fietsen.

Fietsen in de Vogezen

De bekende  Vogezencols  zoals de Grand Ballon, Ballon d’Alsace en ook de Petit Ballon  en de  vele andere cols zijn als mooie etappe tochten vanuit  B&B Goutte à Goutte te fietsen. De bekende finisch etappe Planche de Belle Fille mag ook niet ontbreken.

De weg vanuit Cornimont naar onze B&B, ca 3 km omhoog, heeft een gemiddeld stijgingspercentage van ± 10 % met twee korte stukjes van ± 20 %.  Ook wel “Col d’Absurde” genoemd door de fietsers. Een ware uitdaging voor de fietsers. Ook is er een competitie gaande over de snelste tijd voor de thuiskomst bij B&B Goutte à Goutte in de Vogezen op Strava.

Fietsen in de Vogezen vanuit B&B Goute à Goutte Fietsen/ mountainbiken in de Vogezen

Fietsenstalling en verblijf

De fietsen kunnen veilig binnen worden neergezet in een afgesloten ruimte. Tijdens uw verblijf o.b.v. half pension v.a. € 51,00 p.p. per dag wordt er met de gezonde eetlust van de fietsers rekening gehouden. Op de aankomst dag  geldt een incheck en parkeren bij  B&B Goutte à Goutte vanaf  17:00 uur en uitchecken kan op de ochtend van vertrek tot 10:00 uur.

Voor de fietsers hebben we vele uitgezette routes beschikbaar door de Vogezen. Over alle bekende cols in de Vogezen. Met verschillende afstanden en hoogtemeters. De routes starten allen vanuit de B&B. Gefietst door de vele bezoekers van Goutte à Goutte in de afgelopen 13 jaren.

Mountainbiken (VTT) in de Vogezen

Mountainbiken in de  Vogezen  is zeer goed mogelijk. Het gebied rond Cornimont en La Bresse heeft veel hoogteverschillen en is daarom bij uitstek geschikt voor mountainbikers. Er zijn diverse  uitgezette en bewegwijzerde  mountainbike-routes, in verschillende  niveaus. Makkelijk, gemiddeld en moeilijk. Ook kunt al direct vanuit het pension beginnen met een aantal van deze routes. We hebben een uitgebreid overzicht van alle uitgezette VTT routes in de Vogezen. En vertellen graag de mooiste plekjes .

Mountenbiken (VTT) in de Vogezen  Fietsen in de Vogezen

Fietsen met een E-Bike in de Vogezen

In de Vogezen worden steeds meer routes uitgezet voor tourfietsers. De voie verte , een geasfalteerde oude spoorlijn fietsroute, welke langs vele dorpen en de rivier de Moselotte aangelegd is. De voie verte route is ca 65 km en het startpunt is in Cornimont. Maar ook met een electrische fiets, de E-Bike  kan er zeer goed gefietst worden in de Vogezen. Uiteraard kan de accu bij ons worden opgeladen. Van de vele fietstochten in de omgeving hebben we route informatie.

http://www.devogezen.nl/Activiteiten/Fietsen

Share