Fietsen/mountainbiken Vogezen

  

Fietsen/mountainbiken in de Vogezen

Fietsen en mountainbiken in de Vogezen. De omgeving van Cornimont en onze B&B  Goutte à Goutte in de Vogezen is zeer geschikt om te wielrennen,  mountainbiken en te fietsen. De vele cols in de Vogezen die qua stijgingspercentage niet onderdoen voor een gemiddelde Alpenclo zijn zeer geschikt om te fietsen in de Vogezen. Door onze centrale ligging  kunt u vanuit B&B Goutte à Goutte de Vogezen en de vele cols met uw  fiets verkennen en beklimmen.

Ook in juli 2022  komt de Tour de France wederom  in de Vogezen. 8 juli komt de etappe door Cornimont.  De etappes en cols, kunt u vanuit onze B&B komen fietsen. De bekendste finish van de Planche des Belles Filles kunt u vanuit onze chambres d’hôtes als mooie dag etappe fietsen.

Fietsen door de Vogezen

De bekende  Vogezencols :  de Grand Ballon, Col de la Grosse Pierre, Ballon d’Alsace,  Planche des Belles Filles ( 4x finishetappe in de Tour), Col  du Platzerwassel, de Petit Ballon, de Servance, col d’Oderen en de vele vele andere cols zijn als mooie etappe tochten vanuit  B&B Goutte à Goutte te fietsen. De weg vanuit Cornimont naar onze B&B  (ca. 3 km) heeft een gemiddeld stijgingspercentage van ± 10 % met twee korte stukjes van ± 20 %!!!!!! (ook wel “Col d’Absurde” genoemd). Een ware uitdaging voor de fietser. Ook is er een competitie gaande over de snelste tijd voor de thuiskomst over 3 km.

Fietsen in de Vogezen vanuit B&B Goute à Goutte Fietsen/ mountainbiken in de Vogezen

Fietsenstalling en verblijf

De fietsen kunnen veilig binnen worden neergezet in een afgesloten ruimte. Tijdens uw verblijf o.b.v. half pension v.a. € 47,50 p.p. per dag wordt er met de gezonde eetlust van de fietsers rekening gehouden. Op de aankomst dag  geldt een incheck en parkeren bij Goutte à Goutte vanaf  17:00 uur en uitchecken kan op de ochtend van vertrek tot 10:00 uur.

Voor de fietsers hebben we vele uitgezette routes beschikbaar door de Vogezen. Over alle bekende cols in de Vogezen. Met verschillende afstanden en hoogtemeters. De routes starten allen vanuit de B&B. Gefietst door de vele bezoekers van Goutte à Goutte in de afgelopen jaren.

 

Mountainbiken (VTT) in de Vogezen

Het gebied rond Cornimont en La Bresse heeft veel hoogteverschillen en is daarom bij uitstek geschikt voor mountainbikers. Er zijn diverse  uitgezette en bewegwijzerde  mountainbike-routes, in verschillende  niveaus. Makkelijk, gemiddeld en moeilijk. Ook kunt al direct vanuit het pension beginnen met een aantal van deze routes. We hebben een uitgebreid overzicht van alle uitgezette VTT routes in de Vogezen. En vertellen graag de mooiste plekjes .

Mountenbiken (VTT) in de Vogezen  Fietsen in de Vogezen

Tourfietsen in de Vogezen

In de Vogezen worden steeds meer routes uitgezet voor tourfietsers. De voie verte , een geasfalteerde oude spoorlijn fietsroute, welke langs vele dorpen en de rivier de Moselotte aangelegd is. De hoogteverschillen zijn met een “gewone” fiets en wat conditie goed te overbruggen.  Ook met een electrische fiets ( E-BIKE)  kan er zeer goed gefietst worden. Uiteraard kan de accu bij ons worden opgeladen. Van de vele fietstochten in de omgeving hebben we route informatie.

http://www.devogezen.nl/Activiteiten/Fietsen

Share