Wandelen in de Vogezen

Wandelen in de Vogezen met B&B  Goutte à Goutte. Direct vanuit onze  wandel B&B in de Vogezen kunt u al genieten van de geweldige omgeving in de Vogezen. Onze wandelroutes voeren U langs en door de vele fraaie landschappen. Bergen, bossen, watervallen en riviertjes en de  lieflijke dorpjes in de Vogezen.

De talrijke bergmeren, Col de la Schlucht, Routes des Crêtes, de Hohneck, de Grand Ventron en de diverse  routes langs de Ferme Auberges in de Vogezen,  zullen uw wandeltochten  in de Vogezen zeer boeiend en afwisselend maken. De prachtige vergezichten maken het geheel compleet. Zomer en winter kan er bij ons gewandeld worden.

Wandelen in de Vogezen over wandelroutes

We hebben vele  wandeltochten en wandelroutes  in de Vogezen, variërend van 2-9 uur voor U uitgezet. Zowel voor de beginners, de geoefende wandelaars en de uitdagende lopers. Tijdens uw verblijf kunt u ook gebruik maken van de beschikbare wandelkaarten en de vele in nederlands omschreven  wandelroutes. En …..We adviseren U graag  over de mooiste wandeltochten en picknick plekken in de Hoge Vogezen.

voorjaarswandeling Vogezen  Uitzicht op de prachtige natuur van de Vogezen wandelen vogezen

Wandel Arrangement Vogezen

Voor uw wandelvakantie in de de Vogezen  hebben een speciaal  4 daags wandelarrangement. U komt heerlijk al wandelend genieten van de Vogezen. Voor onderweg een lunchpakket en ’s avonds schuift u aan voor het diner. Wandel arrangement v.a.  € 201,50 p.p. (4 x overnachting met ontbijt, 4 x diner en 3 x lunchpakket.) Aankomst elke dag van de week. Verlenging per dag is ook mogelijk.

Uiteraard kunt u ook de andere arrangementen of logies ontbijt reserveren om te komen wandelen in de Vogezen. Uiteraard kunnen we voor U ook uw lunchpakketten voor de wandeltochten verzorgen. U kunt tijdens uw wandelvakantie verblijven o.b.v. half pension, zodat U de avonden heerlijk aan tafel aan kan schuiven.

Sneeuwschoen wandelen in de Vogezen

Boekt u ons 4 daags  wandelarrangement in de maanden januari, februari of maart dan kunt u gratis gebruik maken van  onze aanwezige paren sneeuwschoenen. Om zo te komen genieten van  de winter in de Vogezen.

  sneeuwschoen wandelen  sneeuwschoenwandelen in de Vogezen

Voorjaar, zomer, herfst of winter. Het hele jaar kan er gewandeld worden bij B&B  Goutte à Goutte  in de Vogezen. Tijdens de wintermaanden kunnen al onze wandelroutes ook gewandeld worden. Voor degene die eens wil sneeuwschoenwandelen hebben we enkele paren sneeuwschoenen (raquettes)  beschikbaar.

Wandelen in de Vogezen

De berghellingen en bossen van de Vogezen zijn een waar paradijs om in te wandelen. Adembenemende uitzichten, de vele meren en verschillende wandelpaden maken uw wandeltochten in de Vogezen zeer afwisselend. De uitgezette  wandel routes zijn allen goed gemarkeerd met tekens en kleursymbolen.

In de Vogezen zijn de flora en fauna een lust voor ieders oog. Er groeien allerlei loofbomen: eiken, beuken, linden etc. Het middelgebergte ( 600-1400 meter) kent vooral naaldbomen, maar ook varens, hulst, wilde bosbessen, wilde frambozen en bosaardbeitjes. Op de kleurige bergweiden groeien alpenplanten en orchideeën. Een lust voor het oog van de wandelaar.

In de Vogezen en de Elzas komen veel verschillende dieren voor, waaronder herten, reeën, vossen, dassen, hazen, fazanten, haviken en sperwers. Vooral een ree komt men regelmatig op een wandeling tegen.

Er zijn verschillende, prachtige wandelroutes in de omgeving. Met een wandelroute of wandelkaart kunt u o.a. direct vanuit  wandel B&B outte  beginnen. Er liggen verschillende wandelkaarten voor u klaar, alsmede ook door onszelf een 60 tal  uitgezette wandelroutes.

De omgeving van B&B Goutte à Goutte , de straatnaam Les Gouttes zegt het al, wordt gekenmerkt door vele stroompjes en bronnen. Heerlijk verfrissend als u het tijdens het wandelen warm hebt gekregen.

  

Wandelroutes in de Vogezen

Hieronder vindt u een  klein overzicht van de vele mogelijkheden. Wij hebben van alle wandelingen een beschrijving en kaartjes beschikbaar. Inmiddels hebben we een 60 tal wandelroutes voor U uitgezet in de Vogezen. Helaas kunnen we deze niet allemaal op de website vermelden.

Rondom Goutte à Goutte

Mooie  wandelingen vanuit  B&B Goutte à Goutte, variërend van 1- 8 uur. Wandelroutes voor elke wandelaar, om zo de directe omgeving van pension Goutte à Goutte te verkennen. Voor enkele dagen verblijf is er volop keus, om de auto niet te hoeven gebruiken.

Een stukje Grande Randonnée ( GR-Route)

Op korte afstand vanuit onze B&B start deze route. U wandelt langs Col du Brabant naar het op 900m gelegen gletsjermeer Lac des Corbeaux. U passeert het meer bovenlangs, waardoor U een mooi zicht krijgt op het meer en de omgeving. Via Col de Mansuy loopt U met uitzicht over de vallei weer naar het beginpunt. Duur ca. 4 uur.

Een rondje Grand Ventron

U loopt in de omgeving van de Grand Ventron. Geniet daarbij van mooie natuur en vele vergezichten. De omgeving is afwisselend met bossen, stroompjes en schuilhutten. De diverse routes variëren in lengte en moeilijkheid.

Over de bergtoppen van de Vogezen

Diverse tochten van verschillende tijdsduur langs en over de historische Routes des Crêtes. Tochten met veel uitzicht in een mooi wandelgebied. Vele vergezichten, gemzen en bij helder weer zicht naar o.a. de Alpen en Zwitserland.

Al het moois in de Vogezen

Diverse prachtige wandeltochten langs vele mooie meren. Adembenemende uitzichten. Door natuur, bossen en over de uitgestrekte chaumes ( bergweides) in de Vogezen. Genieten van de rust en vele vergezichten. De wandelroutes hebben diverse afstanden.

Vanuit Goutte à Goutte naar de Hohneck

Deze wandeling duurt 8 uur. Voor de uitdagers……. .
’s Morgens vroeg weg  om tijdig te eindigen bovenop de Hohneck.  Als je het haalt halen wij je op! ( wel berekenen we transfer kosten).
Het is een mooie wandeling die begint met een klim naar 1000 m,
maar dan blijf je voor het overgrote deel op deze hoogte. Aan het einde een prachtig uitzicht bovenop de Hohneck ( 1363m).

En we hebben er nog veel meer………Er komen ook telkens nieuwe wandelroutes voor U  bij om u optimaal van de prachtige omgeving te laten genieten.

les circuits raquette   uitzichten in de Vogezen     

Share