Wandelen in de Vogezen

Wandel B&B  in de Vogezen

Wandelen in de Vogezen met B&B  Goutte à Goutte. Direct vanuit onze wandel B&B  kunt u al genieten van de prachtige Vogezen. Onze wandelroutes  gaan langs de vele fraaie landschappen van de Vogezen.  Vooral de bergen, uitzichten, bossen  en de lieflijke dorpjes van de Vogezen ontbreken niet tijdens uw wandeling.

Bijvoorbeeld wandelen langs de talrijke bergmeren. Bovendien zullen de wandelingen bij Col de la Schlucht, Routes des Crêtes, de Hohneck in de Vogezen  uw wandeltochten  boeiend maar vooral afwisselend maken. De prachtige uitzichten daarbij maken het  compleet. Ondertussen genieten van de  natuur en de stilte van de Vogezen. Alle seizoenen kan u wandelen in de Vogezen. In de wintermaanden  is het bovendien heerlijk wandelen met de sneeuwschoenen in de Vogezen.

sneeuwschoenwandelen in Vogezen wandelen bij de GR5 in de Vogezen

Wandelroutes en wandelen in de Vogezen

De  hoge Vogezen is een fantastisch en zeer afwisselen gebied om te wandelen. Daarom hebben we vele wandeltochten in de Vogezen, variërend van 2-9 uur voor u uitgezet. Zowel voor beginners, de geoefende wandelaars en de uitdagende lopers. Tijdens uw verblijf kunt u gebruik maken van de wandelkaarten en de in Nederlands omschreven  wandelroutes. En…..Bovendien  adviseren  we u graag over de mooiste wandeltochten in de Hoge Vogezen.

voorjaarswandeling Vogezen  Uitzicht op de prachtige natuur van de Vogezen wandelen vogezen

Wandel Arrangement Vogezen

Tijdens uw wandelvakantie in  de Vogezen hebben we een speciaal  4 daags wandelarrangement. Voor onderweg een lunchpakket en ’s avonds maakt u gebruik van het diner. Het wandel arrangement v.a.  € 222,50 per persoon  bestaat uit  4 overnachtingen met ontbijt, 4 diners en 3 lunchpakket inbegrepen. Aankomst  kan elke dag van de week. Verlenging per dag is ook mogelijk.

Maar ook onze andere arrangementen kunt U reserveren om te komen wandelen in de Vogezen. Bovendien  verzorgen we  ook uw lunchpakketten voor de wandeltochten. U kunt  voor uw wandelvakantie  ook bij ons verblijven o.b.v. logies ontbijt of half pension.

Sneeuwschoenen wandelen in de Vogezen

Sneeuwschoen wandelen in de Vogezen kan zeer goed in de winter. U kan overal met de sneeuwschoenen wandelen. Er zijn uitgezette sneeuwschoen tochten of u kunt een wandelroute met de uitgezette wandeltekens volgen.

Heerlijk wandelen met de sneeuwschoenen in de Vogezen. Reserveert  u ons 4 daags  wandelarrangement in  de winter dan kunt u  tevens gratis gebruik maken van onze aanwezige sneeuwschoenen. Om zo te komen genieten van de wintersport in de Vogezen.

 wandel routes Vogezen sneeuwschoenwandelen in de Vogezen sneeuwschoen wandelen in de Vogezen

Wandelen/ wandelvakantie in de Vogezen

Een wandelenvakantie  in de Vogezen kan  in het voorjaar, zomer, herfst of winter. Het hele jaar kan er gewandeld worden in de Vogezen. Tijdens de wintermaanden kan er ook worden gewandeld  met  sneeuwschoenen in de Vogezen. Voor onze gasten hebben we enkele paren sneeuwschoenen, raquettes  beschikbaar. Zeker de moeite waard om eens te proberen.

De bossen van de Vogezen zijn een waar paradijs om in te wandelen. Vooral de uitzichten en de verschillende wandelpaden maken uw wandeltochten in de Vogezen zeker afwisselend. De uitgezette  wandelroutes zijn goed gemarkeerd met tekens en kleursymbolen.

In de Vogezen zijn de flora en fauna een lust voor ieders oog. Er groeien allerlei loofbomen. De Vogezen kent vooral naaldbomen, maar ook varens en hulst. Wilde bosbessen, frambozen en bosaardbeitjes  zal u tijdens uw wandeling  zeker tegenkomen. Op de kleurige bergweiden groeien alpenplanten en vele  orchideeën. Een lust voor het oog van de wandelaar tijdens uw wandeling.

In de Vogezen komen vele soorten  dieren voor, waaronder herten, reeën, vossen, haviken en sperwers. Vooral een ree komt met geregeld tegen tijdens een wandeling.

Wandelen Vogezen                  

Er zijn vele mooie wandelroutes in de Vogezen. Met een wandelroute of wandelkaart kunt u  direct vanuit  wandel B&B Goutte à Goutte beginnen. Tevens  liggen er  ruim 60 door onszelf uitgezette wandelroutes voor u klaar. Omdat we als eigenaar zelf wandelaar zijn kunnen we u de mooiste wandelroutes in de Vogezen vertellen.

De omgeving van B&B Goutte à Goutte  in de Vogezen, de straatnaam Les Gouttes zegt het al wordt gekenmerkt door vele stroompjes en bronnen. Heerlijk verfrissend als u het tijdens het wandelen warm hebt gekregen.

wandelen in het voorjaar in de de Vogezen  gazon du faing in de Vogezen 

Wandelroutes in de Vogezen:

Wij hebben van alle wandelingen een beschrijving  beschikbaar. Bovendien hebben we  een 70 tal wandelroutes voor U uitgezet in de Vogezen. Helaas kunnen we deze niet allemaal op de website vermelden. Kortom, zeker voldoende keuze voor uw wandeltochten.  Alvast een aantal wandelingen  om een indruk te geven hoe prachtig het is om in de Vogezen te wandelen.

Wandelen vanuit B&B Goutte à Goutte in de Vogezen:

Mooie  wandelingen vanuit  B&B Goutte à Goutte in de Vogezen, variërend van 2- 8 uur. Wandelroutes voor elke wandelaar.  Om zo de directe omgeving van B&B  Goutte à Goutte te verkennen.

Wandelen bij Lac du Corbeaux in La Bresse:

Op korte afstand vanuit onze B&B start deze route. U wandelt langs Col du Brabant naar het op 900m gelegen gletsjermeer Lac des Corbeaux. U passeert het meer bovenlangs, omdat U dan  een mooi zicht heeft op het meer. Tijdens deze wandeling geniet u van de vele uitzichten over de Vogezen. Duur ca. 4 uur.

Wandelen over het Sentier des Roches:

U loopt over het bekendste wandelpad in de Vogezen. Geniet daarbij van mooie natuur en vele vergezichten. Bovendien is de omgeving  afwisselend met bossen, stroompjes en vergezichten. Het rotsige pad is een uitdaging. De diverse routes variëren in lengte en moeilijkheid.

Wandelen over de toppen van de Vogezen:

Diverse tochten langs en over de historische Routes des Crêtes. Tochten met veel uitzicht in een mooi wandelgebied. Vooral de vele vergezichten maken de wandelingen compleet. Tijdens helder weer zicht naar  de Alpen en Zwitserland. Maar ook komt men hier gemzen tegen. Bijvoorbeeld wandelt u bij Le Markstein of de Hohneck.

Wandelen langs al het moois in de Vogezen:

Diverse prachtige wandeltochten langs vele mooie meren. Adembenemende uitzichten. Door natuur, bossen en over de uitgestrekte chaumes, de bergweides in de Vogezen. Ondertussen geniet u  tijdens de wandeling van de rust en vele vergezichten. De wandelroutes hebben diverse afstanden. Bijvoorbeeld wandelt u bij Lac du Forlet en Gazon du Faing.

Wandelen in de Vogezen bij meren:

We hebben in diverse wandelroutes in de Vogezen, waarbij u langs een meer komt. Om een heerlijke duik te nemen of lekker te genieten van uw lunchpakket.

Vanuit Goutte à Goutte naar de Hohneck:

Deze wandeling duurt 8 uur. Voor de uitdagers……. .
’s Morgens  om 8:30  uur starten voor de wandeling naar de Hohneck.  Het is een mooie wandeling die begint met een klim naar 1000 m, maar daarna blijf je op hoogte. Aan het einde  van de wandeltocht een prachtig uitzicht op de Hohneck ( 1363m). Daarna wordt je door ons opgehaald. Maar we bereken wel transfer kosten.

Bovendien hebben  we  nog veel meer wandelroutes in de Vogezen. Er  komen ook telkens nieuwe wandelroutes voor U  bij.  Vooral om u  de prachtige Vogezen te laten genieten. Kortom, u bent van harte welkom voor uw wandelvakantie in de Vogezen.

   sneeuw schoen wandelingen   

https://www.devogezen.nl/Activiteit/Wandelen

Share